Gebied

Oud-Colmschate: de overgang van stad naar platteland

Colmschate is de naam van een dorp met omringend stadsdeel in het oosten van Deventer, provincie Overijssel (Nederland) en telt ongeveer 20.000 inwoners. Het plangebied (HofCellarius) ligt in het oude centrum van het dorp, langs de Holterweg tegenover de markante Hervormde Kerk.Op deze unieke locatie worden thans de voorbereidingen getroffen tot verkoop van twaalf (12) royale bouwkavels. De kavels zijn gesitueerd als een soort ‘hofje’.

HofCellarius ligt zeer nabij algemene voorzieningen zoals een modern winkelcentrum (Flora), een sportcentrum (de Scheg) en een NS-Station (Colmschate). Daarnaast ligt het nabij het Medisch Centrum Colmschate en is op loopafstand verwijderd van het schitterende natuurlandgoed ”De Bannink”.  Oude, met eiken omzoomde boerenweggetjes zijn bewaard gebleven; het zijn nu fietspaden, waarop ook gewandeld en geskeelerd wordt.

De verkeerstechnische ontsluiting is optimaal. De afstand tot de oprit van de autosnelweg (A1) is ongeveer 3 km en vanaf de Flora bestaat de verbinding geheel uit een vierbaansweg.

Klik hier voor de historische achtergrond van Colmschate.